Ongezien kort is een initiatief waarbij we beeldcultuur in Antwerpen willen stimuleren. We doen dit door getalenteerde makers een platform aan te bieden om hun kortfilm te tonen aan een publiek.

 

Voor ons jaarlijks festival  vertrekken we vanuit het idee dat een geselecteerde kortfilm nog niet eerder breed vertoond is geweest in ons land om zo interessante films die net onder de radar bleven toch een eigen plek te geven. Meer dan dat vinden wij het zelf belangrijk dat kortfilms beter onder de aandacht komen van het (grote) publiek.

 

Op deze manier hopen we om ongezien talent te laten bovendrijven en hen in contact te brengen met een publiek en andere mensen uit de sector die hen kunnen helpen in hun verdere carrière.

Ben Verrept

Ben studeerde filmtheorie en volgde een opleiding tot filmmaker. Na zijn studies is hij beginnen werken in de filmsector. Zo stond hij in uiteenlopende functies op de set bij verschillende langspeelfilms en reeksen en maakt hij zelf ook kortfilms en videoclips. Bij Ongezien Kort is hij programmatieverantwoordelijke en staat hij mee in voor de algemene productie van het festival.

 

Contact: ben@ongezienkort.be

Alexander Derveaux

In zijn studies koos Alexander na wat omzwervingen uiteindelijk voor filmstudies & visuele cultuur. Hij werkte mee aan een aantal kortfilms en nam tweemaal deel aan het filmfestival CinemaDaMare. Tegenwoordig werkt hij in het FOMU waar hij zijn passie voor het visuele verder ontwikkelt. Binnen Ongezien Kort doet hij mee de programmatie en algemene ondersteuning.

 

Contact: alexander@ongezienkort.be

Arno Meijfroidt

Arno studeerde film aan de Universiteit Antwerpen en ging daarna een tijd aan de slag in de eventsector. In zijn vrije tijd knutselt hij aan scenario’s en verslijt hij menig cinemazetel. Voor Ongezien Kort is Arno verantwoordelijk voor sponsorship en werkt hij graag samenwerkingen uit met andere organisaties.
Je mag hem altijd contacteren met een interessant voorstel, of gewoon voor een praatje.
 

Contact: arno@ongezienkort.be

Tim Thomaes

Tim heeft als student theater- film- en literatuurwetenschappen zijn hart verloren aan de pellicule. Bij Ongezien Kort werkt hij dan ook met veel ambitie op communicatie en programmatie. Je kunt hem ook vinden bij andere vzw’s zoals ArmenTeKort waar hij verantwoordelijk is voor digital advertising en bij Dans! Dichter! Dans!, waarvan hij oprichter is. In het dagelijks leven werkt hij bij Orange als social media strateeg.

Contact: tim@ongezienkort.be