Masterclasses - Ongezien Kot


Tijdens de corona crisis van 2020 bracht Ongezien Kort op het Breedbeeld Online Kortfilmfestival een selectie kortfilms als Ongezien Kot. Iedere kortfilm ging gepaard met een masterclass van één van de makers van de film, die telkens de verschillende aspecten van film belichten die niet gebeuren op een set, maar gewoon van thuis uit, of vanop een kot. 

ongezienkot

Scenario

 

Scenariste Saar Ponsioen legt in deze masterclass uit hoe “Grijs is ook een Kleur” van een pril idee tot volwaardig script evolueerde en welke stappen daarbij kwamen kijken. Enkele sleutelscènes uit de film worden inhoudelijke en scenariotechnisch besproken.

 

 

Animatie

 

Tekenaar Dimitri Sakelaropoulos  (Jango Jim) legt uit in een making of hoe de animatiereeks Elvis & Benny tot stand kwam met enkele handige tutorials voor beginnende animatoren.

 

Componeren

 

In deze masterclass legt maker en componist Vincent Groos uit hoe de zogenaamde score van zijn kortfilm “Lieve” tot stand is gekomen. Waar let hij op en hoe pas je muziek op een juiste manier in?

Video-Essay

 

Een gedeelde blik’ is een video-essay over video-essays. En over kijken, montage, het internet, vertakken, verdwalen, …
Rik Chaubet kijkt op een bepaalde manier naar zaken en wil aan de hand van hoe hij ernaar kijkt jullie deelgenoot maken van zijn blik. Hij is van mening dat dit is waar de interessantste video-essays het beste in slagen: ze laten je delen in een manier van kijken. Cinema in het algemeen eigenlijk. De grens tussen de twee vervaagt hier.

 

Cinematografie

 

Loïc Dillen blikt in deze masterclass cinematografie terug op zijn allereerste kortfilm “Love Talks”. Welke fouten maakte hij en hoe kijkt hij daar 7 jaar later op terug? Met de extra ervaring als DOP die hij heeft opgedaan, maakt hij de balans op en vergelijkt met recent werk.