fbpx

Jury

Shamisa Debroey

Illustratice

Ergens tussen kleurrijk en eenvoud, en tussen persoonlijk en uitgesproken, bevindt zich het werk van Shamisa Debroey (1989). Ze volgde een opleiding Beeldverhaal en Illustratie aan het Sint Lukas Brussel, waar ze afstudeerde met haar eerste graphic novel ‘Verdwaald’. Sindsdien ontving ze de African Artist Award en Aanstormend Talent prijs van deAuteurs. Als freelance illustratrice werkt Shamisa o.a. voor Apple, NRC Handelsblad, De Standaard, deBuren, Vooruit,… en cureert ze expo’s voor huizen zoals Passa Porta. Naast haar werk als kunstenaar is ze actief als art organiser waarbij ze producties doet voor onder meer H30, Fameus en deSingel.


Tijmen Govaerts

Acteur

Tijmen Govaerts (1994) studeerde woordkunst aan het conservatorium van Antwerpen. Hij is acteur voor film en theater en scenarist. Hij is te zien in o.a. GIRL (Lukas Dhont), Poor Kids en Holiday (Michiel Dhont) en Muidhond (Patrice Toye). Op theater speelde hij vorig seizoen mee in Angels in America van Olympique Dramatique. Samen met Charlotte Lybaert schreef hij Gyre, waarmee Charlotte in 2019 de Wildcard won op het kortfilmfestival in Leuven. Samen schrijven ze aan een nieuwe film.
Foto: Marnik Boekaerts


Vincent Groos

Regisseur

Ik schrijf graag komische verhalen met een ‘hart’, vaak met sociale of maatschappelijke thema’s. Ik zoek humor in wat mensen als tragisch ervaren. Mijn afstudeerwerk ‘Lieve’ won de prijs voor beste acteerprestatie op het filmfestival van Leuven en had haar officiële première bij het Ongezien Kort festival. Twee jaar daarvoor won ik ook mijn eerste filmprijs ooit bij Ongezien Kort: De juryprijs, voor mijn film ‘Cincuenta y Cinco’.